Zet me op de wachtlijst We informeren je wanneer dit product weer op voorraad is. Vul je e-mailadres hieronder in.
Email We delen je mailadres uiteraard niet met anderen.

Workshops

Maak je eigen confituur met de Jambrouwerij.

Maarten Simonis geeft zijn passie voor het confituur maken aan je door in een workshop. Luister naar zijn verhaal en maak voortaan van al dat lekkere fruit je eigen confitures.
Optioneel: proef je zelfgemaakte – nog warme – confituur tijdens een streekproductenlunch of high tea voor of na de workshop bij de Waterburcht, op een steenworp van de workshoplocatie.

Wat ga je doen?
Je gaat zelf aan de slag en leert op een leuke manier de technieken van het jam maken:

– kleine proeverij van jams
– inleiding in het conserveren van fruit
– de rol van suiker in de jam
– het gebruik van kruiden, specerijen en likeuren in jams
– de fases van het kookproces
– het afvullen van de potjes

Tijdens de workshop maak je in groepjes van twee een jam op basis van recepturen van de Jambrouwerij. Maarten vertelt over de do’s en don’ts van het confituur maken.

Als de confitures klaar zijn en de potjes afkoelen, kunnen je ervaringen uitgewisseld worden en de potjes worden afgewerkt met etiketten. Je neemt je zelfgemaakte jams mee naar huis.

Prijzen
Onze workshops worden georganiseerd op aanvraag. Een workshop jam maken kost 25 euro per persoon. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 12 personen of 300 euro per groep. In de prijs is alles inbegrepen: fruit, ingrediënten, materialen, recepten, zelfgemaakte jams, koffie en thee. De deelnemers moeten zelf een keukenschort meenemen.

Indien je aansluitend een high tea of streekproductenlunch wenst te boeken, dan kost de workshop 40 euro per persoon. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 12 personen of 480 euro per groep. In de prijs is de workshop jam maken én de high tea dan wel streekproductenlunch inbegrepen.

Locatie workshop
De Jambrouwerij, Valmeerstraat 123
Val-Meer (Riemst), België

Locatie streekproductenlunch of high tea
De Waterburcht, Kattestraat 22
Millen (Riemst), België

Inschrijven of meer informatie
Neem contact met ons op om een workshop te plannen of voor meer informatie.

Foto potjes workshop