Heerlijke gevulde crêpes met een sabayon van Mort Subite bier of een ander sterk donker bier. Pannenkoeken voor volwassenen!
Ingrediënten
– crêpes of dunne pannenkoekjes
– donkere jam
– stukje Roquefort of andere blauwschimmelkaas
Voor de sabayon (voor 4 crêpes)
– 2 eidooiers
– 150 ml Mort Subite bier
– 50 gram suiker
Bereidingswijze
Maak crêpes of dunne pannenkoekjes op de gebruikelijke wijze. Als dessert: één per persoon. Bestrijk de crêpes met een laagje donkere jam: bosbessenjam, bramenjam, zwarte pruimenjam,… Leg hier bovenop wat stukjes blauwe schimmelkaas (Roquefort, Stilton, Danish Blue) en rol ze op tot mooie flensjes. Leg ze in een licht beboterde ovenschotel. Zet ze in de oven op 100 graden zodat de vulling warm wordt en de kaas smelt.
Maak nu de sabayon van Mort Subite. Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook. Zet hierin een metalen kom, deze mag het water niet raken, ‘au-bain-marie’ dus. Klop de suiker door de eidooiers. Voeg het bier toe en blijf kloppen tot het mengsel in hoeveelheid verdubbeld is en schuimig en lobbig geworden is. De sabayon moet zo stevig zijn dat ze aan de garde blijft hangen.
Nappeer de sabayon over crêpes en serveer meteen.