Afbeelding JamtrifleDit dessert heeft alles: zacht vers fruit, krokante lange vingers, overgoten met een volle crème.

 

 

 

Ingrediënten
– 3 eetlepels rode jam
– 150 gram aardbeien
– 125 gram frambozen
– 125 gram blauwe bessen

Voor de crème
– 2 eieren
– 250 gram mascarpone
– 70 gram fijne suiker
– vanillestokje

– amandelschaafsel
– lange vingers

Bereidingswijze

Was de aardbeien en snij ze in stukjes. Meng ze samen met de frambozen en blauwe bessen in een kom en doe er twee eetlepels rode jam bij. Zet dit in de koelkast.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan, zodat ze mooi kleuren en meer smaak hebben.

Splits de eieren. Doe de dooiers samen met de suiker in een kom en klop dit op met de mixer. Na een tijdje krijg je een witte romige massa waarin de suiker helemaal is opgelost. Voeg hier de mascarpone bij en klop verder tot die helemaal vermengd is.

Ontvet een beslagkom door de binnenkant met een doorgesneden citroen in te wrijven. Klop hierin de twee eiwitten met de mixer tot ze mooi pieken. Meng de eiwitten voorzichtig met het mascarponemengsel tot een egale mousse.

Begin nu de glazen te vullen met een laagje gebroken lange vingers, fruit en mousse. Herhaal dit twee of drie keer en werk af met wat vers fruit en amandelschaafsel.

Deze trifle is erg machtig, hou dus rekening met de rest van je menu.

Meer recepten in ons kookboek >>