Streekproducten en delicatessen maken op de manier waarop wij dat doen is speciaal, vandaar dat we trots zijn dat ons vak gewaardeerd wordt. Dat weten we door de complimenten die we krijgen van onze klanten, maar ook door de erkenning van verschillende labels met strikte criteria.

Handmade in Belgium
Handgemaakt in België staat garant voor authentiek Belgisch vakmanschap: ‘De ondernemer voert zijn activiteit in hoofdberoep uit en mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens vijftig procent ‘handmade’ zijn (in de Jambrouwerij is dat honderd procent), heeft een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.’

Erkend Ambacht
We zijn door de Federale Overheidsdienst Economie erkend als ambacht. Zij zeggen: ‘Vooral het authentieke karakter van uw activiteit, het manuele aspect handenarbeid en de knowhow van de ambachtsman zijn bepalend voor de toekenning van deze erkenning.’

Logo Erkend Ambacht

Puur Limburg
De Jambrouwerij is coöperant in Puur Limburg, een paraplumerk voor Belgisch Limburgse streekproducten. Samen met andere lokale producenten bouwen we aan een samenwerking, waarin we elkaar ondersteunen en zo verder uitgroeien.

Logo Puur Limburg

Met Fruit Erop Uit
In Nederlands Limburg horen we bij Met Fruit Erop Uit, een platform dat duurzame verbindingen weet te leggen in de Euregio die leiden tot solide samenwerking tussen ‘niet voor de hand liggende’ deelnemers.

Logo Met Fruit Erop Uit

Les Saisons Culinaires
Les Saisons Culinaires heeft als doelstelling om als marketingplatform alles te bundelen wat de Limburgse gastronomie (streekgerechten, streekproducten en Limburgse wijnen) zo (her)kenbaar maakt. Focus hierbij ligt op het herfstseizoen, het seizoen van de oogst en slacht. Traditioneel een periode waarin onze streek gastronomisch excelleert.

Logo La Saison Culinaire

Via Belgica
De oude Romeinse heirbaan van Boulogne naar Keulen is opnieuw leven ingeblazen. De Jambrouwerij ligt kort bij deze baan en maakt onder andere Vlierbloesemgelei. Vlier is een plant/struik die door de Romeinen is meegenomen naar onze contreien. De Via Belgica laat je kennismaken met een Limburg dat je nog niet kent. Volg de weg en ontdek het uitgebreide Romeinse erfgoed.

Logo Via Belgica

De Reusch
Eten en drinken van zover je kunt kijken, dat is het motto van de Reusch, voorheen de Reus van Schimmert. Gevestigd in een monumentale oude watertoren, gaat de Reusch uitgroeien tot een centrum van streekproducten. Daar doen wij graag aan mee natuurlijk!

Logo De Reusch

Boeren en Buren
De Jambrouwerij is ook een Buurderij. In de Buurderij koop je rechtstreeks van de Boeren uit je buurt. Op de wekelijkse bijeenkomst van je lokale Buurderij kan je ook een babbeltje met de Boeren slaan.