Streekproducten en delicatessen maken op de manier waarop wij dat doen is speciaal, vandaar dat we trots zijn dat ons vak gewaardeerd wordt. Dat weten we door de complimenten die we krijgen van onze klanten, maar ook door de erkenning van verschillende labels met strikte criteria.

 

Handmade in Belgium
Handgemaakt in België staat garant voor authentiek Belgisch vakmanschap: ‘De ondernemer voert zijn activiteit in hoofdberoep uit en mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens vijftig procent ‘handmade’ zijn (in de Jambrouwerij is dat honderd procent), heeft een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.’

Logo Handmade in Belgium

Erkend Ambacht
We zijn door de Federale Overheidsdienst Economie erkend als ambacht. Zij zeggen: ‘Vooral het authentieke karakter van uw activiteit, het manuele aspect handenarbeid en de knowhow van de ambachtsman zijn bepalend voor de toekenning van deze erkenning.’

Logo Erkend Ambacht

Smaak Begint Hier
Smaak Begint Hier draagt bij tot het promoten en tot het uitdragen van de kwaliteit van producten van Haspengouwse bodem om op die manier de afzet voor de lokale producenten te verhogen.  Smaak Begint Hier is een erkenning voor kwalitatieve landbouw- en streekproducenten en hun producten.

Logo Smaak Begint Hier
Toff!
Toffe Ambachtelijke Streekproducten vormt de verkoop- en logistieke link tussen producent en foodspeciaalzaak. Toff! neemt ook onze producten mee en zorgt er zo voor dat nóg meer mensen kunnen genieten van onze ambachtelijke delicatessen.

Puur Limburg
De Jambrouwerij is coöperant in Puur Limburg, een paraplumerk voor Belgisch Limburgse streekproducten. Samen met andere lokale producenten bouwen we aan een samenwerking, waarin we elkaar ondersteunen en zo verder uitgroeien.

Logo Puur Limburg

Met Fruit Erop Uit
In Nederlands Limburg horen we bij Met Fruit Erop Uit, een platform dat duurzame verbindingen weet te leggen in de Euregio die leiden tot solide samenwerking tussen ‘niet voor de hand liggende’ deelnemers.

Logo Met Fruit Erop Uit

Via Belgica
De oude Romeinse heirbaan van Boulogne naar Keulen is opnieuw leven ingeblazen. De Jambrouwerij ligt letterlijk op deze baan en maakt onder andere Vlierbloesemgelei. Vlier is een plant/struik die door de Romeinen is meegenomen naar onze contreien. De Via Belgica laat je kennismaken met een Limburg dat je nog niet kent. Volg de weg en ontdek het uitgebreide Romeinse erfgoed.

Logo Via Belgica