Limburg, van oudsher al dé fruitstreek. Een streek van boomgaarden vol met rijp fruit dat vroeger werd ingemaakt of verwerkt tot confituur of stroop. Ieder gezin had zo zijn eigen recepten. De bomen bleven, maar het fruit wordt tegenwoordig niet meer geplukt; geen tijd of goesting…

Boomgaard
Voor de Jambrouwerij is de boomgaard van ‘Ome Jean’ uit Sint Huibrechts-Hern het begin geweest van een ontdekkingstocht naar het bewaren van smaken. Van de heerlijke kersen en pruimen werden jams gemaakt voor familie, vrienden en collega’s. Recepturen werden uitgewisseld, lege potjes verzameld, op- en aanmerkingen werden gegeven, recepten werden herschreven en nóg meer potjes werden gevuld…

Onze naam
De naam ‘Jambrouwerij’ is bedacht door onze zoon Viktor tijdens een fietstocht langs de brouwerij van Westvleteren in de zomer van 2010. Hij bedacht dat ook jam, net zoals bier, ‘gebrouwen’ wordt; een verwijzing naar het kookproces van jam, confituur en gelei.

Ambachtelijke keuken
De Jambrouwerij staat voor een ambachtelijke keuken waarin smaken met gevoel voor authenticiteit worden geconserveerd. In de brouwerij is er echter ook ruimte voor creativiteit, waardoor jams ontstaan die soms verrassend smaken. Alle smaken die de Jambrouwerij voert, geven rechtstreeks gehoor aan de inspiratie die een wandel- of fietstocht in onze mooie omgeving ons bracht.

Streekproductenwinkel
In onze winkel verkopen we niet alleen onze eigen gemaakte producten, maar ook andere heerlijke Limburgse streekproducten. We kennen iedere producent persoonlijk en staan garant voor zijn ambacht en kwaliteit.

Maarten Simonis, Jambrouwer