Ambachtelijke streekproducten en delicatessen

De Jambrouwerij ligt verscholen in het landelijke dorpje Val-Meer in Riemst. In onze keuken maken we streekproducten en delicatessen: jam, konfijt, chocoladepasta, dressing, advocaat, speculaaskoekenmix, koffielikeur en barbecuesaus. Ambachtelijk gemaakt, eerlijk en zonder toevoegingen.

Daarnaast kun je in onze winkel ook terecht voor andere delicatessen, zoals wijn, bier, cider, stroop, mosterd, honing, appelsap, chocolade, granola, … Allemaal uit Limburg!

Afbeelding rabarber in ketel

Méér fruit, minder suiker

We maken extra-jam, dat wil zeggen: meer fruit en minder suiker. Traditionele jam wordt gemaakt vanuit de verhouding één kilogram fruit en één kilogram suiker. Wij gebruiken maar een halve kilo suiker.

In kleine koperen ketels wordt de intense fruitsmaak gegarandeerd door een korte kooktijd. Zonder toevoeging van kleur- en bewaarstoffen. En net zoals vroeger is er respect voor het volgen van de seizoenen.

De lekkerste jam komt trouwens uit Limburg. Dat is niet toevallig, want Limburg is van oudsher een fruitstreek. Al generaties lang wordt in Limburgse families fruit bewaard door er jam van te maken. De Jambrouwerij zet deze traditie voort en maakt artisanale, handgemaakte kwaliteitsvolle confituren, jams, geleien en konfijten.